Månadsbrev november

 • November blev inte riktigt som planerat då omorganisation på UH inte följde tidplanen, i skrivande stund så är den minst 1,5 månad försenad.Många möten har strukits i november, men ersatts med nya möten inriktade på risk och konsekvensanalys, merparten i januari och februari.I risk/konsekvensanalyserna så har vi utsett representanter från de olika avdelningarna.
  Dessa kommer att sitta med då vi hamnar på deras avdelning.
  I den övergripande analysen sitter jag, Christer N, Jonas Edström och Lasse J tillsammans med företrädare från tjänstemannasidan.
 • Under Månaden har vi också haft besök från UNG 2020-ambassadörer.
  Dom var här under 2 dagar och informerade våra unga under 30 om det stora
  eventet som går av stapeln i slutet av september 2020.
  Dom var väldigt nöjda med dagarna här i Munksund, och det är såklart för att vår egen ungdomskommitté hade gjort så bra förberedelser och att ni alla vår så positivt inställda till UNG-satsningen. I vår AVD just nu är vi 80st under 30, så den här satsningen kunde inte komma lägligare för oss.Detta borde såklart öka kunskapen om facket och kanske viljan att engagera sig och vara med och påverka.
  Alla medlemmars åsikt oberoende ålder är viktig men det som jag känner är bra med denna satsning är att vårt förbund står sig i minst 40 år till, i tider då antifackliga krafter växer sig allt starkare.
 • Tidigare i höst hade vi den årliga träffen med skyddsombuden där vi prioriterade våra
  viktigaste arbetsmiljöfrågorna för 2020. Sedan har vi tillsammans med ledarna gått en utbildning i Organisatoriskt och social arbetsmiljö, som siktar mot att lyfta upp frågor om kränkande särbehandling, stress mm.
  Då vi efter 8 timmars utbildning knöt ihop säcken så såg man tydligt vart våra problem fanns, samstämmigt från skyddsombud och ledare.
  Tänkte inte skriva det nu, så vi påverkar den sista gruppen som inte varit där än.
  Men jag är ganska säker på att de får samma resultat.Jag har varit på många utbildningar och föreläsningar under sista åren, men kan nog säga att utbildningen och utbildaren Sara Ekenstedt är bland det vassaste jag sett.
  Om jag inte minns fel så fick utbildningen 9,7 av 10 och samma fick Sara.
 • På förbundsmötet i slutet av november fastställdes de slutliga kraven inför förhandlingarna 2020.Kraven kommer att gås igenom på medlemsmötet i december, ATK och andra arbetstidsrelaterade är högt prioriterade, samma gäller våran arbetsmiljö och sist men inte minst lön(4%). Var uppmärksamma på Industriarbetsgivarnas krav, de har samma prioriteringar men med
  en helt annan inriktning.Ha en trevlig och säker Jul, vi ses 2020 med ny kampvilja för ett bra Avtal

// Styrelsen

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.