Månadsbrev December/Januari

Hej på er, som ni ser så blir det en sammanfattning av 2 månaders fackliga händelser. Saker har sakta rört på sig sedan sista månadsbrevet.

Vi har haft 4 st förhandlingstillfällen om vårat nya lokala avtal, varför det har dragit ut på tiden är pga. våran deadline för medarbetarsamtal som är sista januari.
Vi är ju tvungna att få in alla poängbedömningar innan vi ser hur fördelningen av potten kommer att se ut.
Vi räknar med att vara klar i februari, så att retro from 1/11-20 kan betalas ut i mars.

Förhandlingarna har varit rätt kreativa där vi och företaget ser samma problem gällande vårat lönesystem, men vi är inte helt överens i sättet att lösa problemen och kanske allra helst när vi kommer till vilken påse saker ska betalas ur.
Men det är ju ingen nyhet, det är väl det som kallas förhandling.
Sammanfattningsvis så kan man säga att företaget har meddelat att i år ska inget gå utanför potten.

Men förhandlingen är som sagt inte avslutad ännu så vi återkommer med mer info på medlemsmötet i slutet av februari eller början av mars.

I texten ovan så skrev jag att retrokörningen skulle bli i mars, och i och med att den nya lönen då finns färdig så betalas bonusen ut i april. (2 månader av 2020 har en annan månadslön till grund för eran bonus).
Bonusutfallet för 2020 landade på 3,1%.

En annan nyhet för bonusåret 2021 är att insteget för de olika bonusmålen sänks från 100% uppfyllnad mot budget idag, till 90%.
Vilket innebär att bonus faller ut tidigare än förr.
AEB-bonusen likställs alltså med den ledningsbonus som finns i bolaget.

Under december höll vi också vårat första teams-medlemsmöte, inte samma känsla som att vara på plats och frågorna var färre. Dessa delar är väl det negativa sidorna, men positivt att manöverrummen kunde vara med, kanske småbarnsföräldern med barn runt benen och att vi kan ha med någon sakkunnig i aktuella frågor från förbundet.
Sista mötet var vår ordförande Pontus Georgsson med, jag gav honom en halvtimme men han svalde en timme.
Detta visar på ett stort och brinnande engagemang i frågor som är till det bästa för er medlemmar.
När vi börjar att kunna ha fysiska möten så kommer det ändå att skickas ut en kallelse för att delta digitalt.

Under februari kommer uppföljning av både underhålls och driftens omorganisationer att ske, min gissning är att vi kommer att ha mest att bita i när det gäller underhålls omorganisationen.
Vi hoppas att vi har samsyn med företaget om vilka förändringar som måste till för att omorganisationen ska nå sitt syfte.

Vi kan nu summera 2020 som ett mycket ovanligt år med många olika funderingar, förändringar och förutsättningar. Corona är den stora händelsen med allt som det innebar med inställda möten, utbildningar och resor samt oron att bli sjuk eller att någon i vår närhet blir sjuk eller av med jobbet.
Nu har våran fabrik hittills klarat sig förhållandevis bra med få fall av corona och det är kanske ett kvitto på det åtgärder som vi genomfört fungerat ganska bra.

Dock så är det inte över på något sätt så fortsätt med det goda jobbet som vi faktiskt gör för att förhindra smittspridning både på fritiden och på jobbet.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.